SKRIV UNDER! Mot suspenderingar

Upprörande nog har styrelsen för Hyresgästföreningen Region Väst – som tidigare var en motor i den radikala hyreskampen – valt att suspendera BRITTA BRUS och MAHASTI HASHEMIEH.

Alltså samma Britta och Mahasti som är valda till Nej till marknadshyras samordningsgrupp!!!

Det har väl inte undgått någon att det är Britta och Mahasti som organiserat de senaste halvårets hyresdemonstrationer i Göteborg, som alltså inte skulle ägt rum utan dem. Hyres-pampar i Regionstyrelsen suspenderar nu Britta och Mahasti från samtliga uppdrag de är valda till inom Hyresgästföreningen. Det som är mest allvarligt är att de då inte kan förhandla renoveringshyrorna i bostadsbolaget Poseidon med 28000 hyresgäster. I de 15 renoveringsobjekten hade Britta och Mahasti stått för linjen att följa stämmobeslutet om alternativ med nollhyra vid renoveringar (ingen hyreshöjning). Detta hårdnackade motstånd mot fastighetsbolagens vinstiver är tyvärr inte uppskattat inom Hyresgästföreningens ledning.

Vi som vet att det behövs mer av hyreskamp – inte mindre – behöver därför systerligt protestera mot dessa försök att tysta oss. DU KAN ENKELT HJÄLPA TILL genom att skriva under på denna namninsamling,

 samt att be alla du känner att göra detsamma

HÄR:

https://www.mittskifte.org/petitions/stoppa-suspenderingar-av-vara-hyreskampar

En reaktion till “SKRIV UNDER! Mot suspenderingar

  1. Det är mycket som jag ställer mig frågande till, och jag hoppas att vi som medlemmar får veta något mer konkret. En uteslutning är en otroligt stark åtgärd, när dessa kvinnor har kämpat järnet för oss alla hyresgäster. De borde i stället hyllas, då Hyresgästföreningen har varit väldigt SVAG när det gäller att ex bekämpa marknadshyror. Min upplevelse som hyresgäst har snarare varit att det har varit ideella krafter som stått för detta motstånd. Har ni blivit en maktfullkomlig enhet. Jag har varit medlem i Hyresgästföreningen i 45 år. Jag har upprepade gånger hört klagomål på ledningen även i Uppsala, när engagerade hyresgäster har önskar deras stöd. Jag blir djupt besviken på er som säger sig företräda oss hyresgäster. Vi har ett konstant underläge. Alla politiker värnar om de som äger sin bostad genom ränteavdrag o.s.v Men vi som är ”fattigare” ska ta den ena höjningen efter den andra. Inge ekonomiska subventioner gäller för oss. Nybyggen har en hyra som vida överstiger 60 % av den låga lön som erbjuds den redan fattige. Jag hör inte protestera någon endaste gång mot politiska beslut som har lett fram till detta.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s