Vi går med i klimatkampen

Redan tidigare har vi gjort kopplingen att bostadspolitiken hör hemma i klimatkampen. Det handlar om att allmännyttig hyresrätt är det klimatvänligaste boendet, att det behövs statliga subventioner för byggandet av klimatanpassade passivhus, att klimat och miljö kräver varsamma renoveringar, närmiljöns inverkan på människors hälsa och mycket mer. 

Därför var det ett givet steg för samordningsgruppen att ansluta nätverket till Stockholm plus 50 – som är en samling för klimat- och miljörörelsen. Tillsammans med Fridays for Future, Extinction samt den internationella rörelsen kommer klimataktivister protestera på gator och torg i Stockholm 1 – 3 juni i samband med en FN konferens som hålls här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s