Protesterna landet runt

Här på hemsidan har vi separata artiklar från protesterna i Stockholm 18 september, Malmö 16 september och Göteborg 25 september. Därutöver hade vi 24 andra protester. Se dessa bilder och filmer, Klicka på FORTSÄTT LÄSA – knappen!

HUSBY

BAGARMOSSEN

FILM från torgmöte och debatt mot moderaternas Dennis Wedin, i BAGARMOSSEN HÄR

SOLLENTUNA

VÄXJÖ

En film från Växjö HÄR

LULEÅ

BODEN

LILJEHOLMEN

JÄRFÄLLA

JÖNKÖPING

VARBERG

HANINGE

HÖKARÄNGEN

KÄRRTORP

HÖGDALEN

DALEN

MIDSOMMARKRANSEN

ALINGSÅS

Lördagen den 11 september var Stoppa Marknadshyrornas lokalgrupp i Alingsås ute på Kungsgatan och delade flygblad och höll tal trots ösregn. Talen var på temat:
Efter en vår av protester mot marknadshyra i nyproduktion tvingades regeringen avgå och förslaget skrotades. Det visar att när vi tillsammans underifrån sluter upp mot orättvisor kan vi vinna!
Men hoten finns kvar. Därför måste vi fortsätta med protesterna!
Partier som C och M är tydliga med att de vill ha total marknadshyra och kan därför komma med ännu värre förslag efter nästa val.
Dessutom är förslagen i utredning om lägesfaktorns genomslag på hyrorna en farlig variant av marknadshyra. Antar riksdagen förslaget så kommer det att innebär oförutsedda och dramatiska hyreshöjningar, utan att fastighetsägaren behöver göra några förbättringar alls.
Samtidigt som hyrorna stiger har de senaste tio årens prisuppgång på villor och bostadsrätter lett till att den som äger sin bostad kan sälja den med en vinst som överstiger boendekostnaden för perioden man ägt den. De som äger sin bostad får alltså betalt för att bo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s