Berlin – Stockholm

TACK JONAS för denna fantastiska videohälsning som läses upp på demonstrationen i Stockholm den 18 september. Filmen finns HÄR. Nedan följer ett hälsningen i textform

Kära vänner i hyreskampen!

Vi är här mitt i demonstrationen mot bostadshajar och skenande hyror.

Vi säger hej och skickar fullt stöd till demonstrationen i Stockholm och hälsningar från Berlin till alla hyresaktiva i Sverige!

Jag heter Jonas och jag är aktiv i kampanjen “Expropriera Deutsche Wohnen & Co”

Det här året har kampanjen samlat 350 000 underskrifter i Berlin för vår folkomröstning.

Vi är den största kampanjen som har inlett en folkomröstning i Berlins historia och vi är mycket optimistiska, att vi kan verkligen vinna folkomröstningen den 26 september.

Vårt mål är att socialisera alla privata vinstorienterade bostadsbolag med fler än 3000 bostäder i Berlin, bland annat Akelius och Heimstaden.

Vi vill inte bara ta bort bostäder och ge till ett statligt företag, men socialisera med hjälp av den tyska konstitutionen.

Det betyder att vi ska grunda en rättslig institution som garanterar demokratiskt deltagande och agera utan vinstintresse, så ska vi skapa prisvärt bostadsutrymme i Berlin!

Som ni kan kanske se, bakom mig hyreskampen i Berlin är mycket stor och just inför valet känner vi att bostadssituationen i Berlin är en av dom viktigaste frågorna för hyresgästerna. 

Problemet är att man inte vet hur länge man kan bo kvar när hyrorna fortsätter att stiga trots att lönerna står stilla.

Att bo är en mänsklig rättighet och därför måste vi stoppa gentrifieringen och bostadsspekulation! Vi tycker inte att företags vinstintresse ska gå före människor grundläggande rätt till en bostad. Därför kämpar vi för socialisering och mot bostadsspekulation.

Vi följde med stort intresse vad som hände i Sverige i juni när regeringen fälldes och Nej till marknadshyror var den utlösande frågan! Jättebra! Vilken framgång! 

Vi visar full solidaritet med er proteströrelse för att fortsätta hyreskampen. Vi är stolta och mycket glada att vår kamp har väckt uppmärksamhet världen över.

Vi sänder solidariska hälsningar till alla er hyresaktiva i Sverige och vi hoppas att ni ska ha en fantastisk demonstration, som oss! Vi står tillsammans i hyreskampen, kampen går vidare!

En reaktion till “Berlin – Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s