Avstämning inför protestveckan

I torsdags samlades Kampanjen Nej till marknadshyra för att stämma av inför det som händer nästa vecka. Vi konstaterade att frågan hettar till nu på allvar i och med att utredningen om fri hyressättning i nyproduktion blir klar på måndag. Det är mycket i media. Moderata studentförbundet och Timbro har bildat en hyresgästorganisation som är för chockhöjda hyror. V-ledaren Nooshi Dagostar har höjt tonläget och hotar fälla regeringen i förtroendeomröstning om de lägger förslag på marknadshyra. Morgan Johansson har svarat detta, och menar att då inför högern marknadshyror ändå. Hyresgästföreningen har också hörts mer men för inte fram den väg som kan stoppa marknadshyror.

Vårt svar när utredningen kommer nästa vecka är att det måste vara protesterna underifrån som stoppar nya steg mot mer marknadshyror. En klar majoritet är emot marknadshyror och aktiveras det motståndet kan den politiska makten pressas att backa. Vi vet redan att vår lyckade protestdag den 18 april kommer få en riksomfattande uppföljare den 3 – 5 juni då vi återigen ordnar protester över hela landet. Därefter siktar vi på en folkets remiss och en stor protestdag vid riksdagens öppnande i september.

Justitiedepartementet har inte velat säga vilken dag utredningen lämnas över och blir offentlig. Vi tror att det är den 4 juni.

Du som ordnar en lokal protest den 3 – 5 juni (eller annan dag) mot marknadshyra uppmanas maila till

nejtillmarknadshyra@gmail.com

och berätta om tid, plats och ansvarig person – eftersom vi håller på att upprätta en lista över alla protester, samt kommer att kontakta media.

Tillsammans ska vi stoppa marknadshyra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s