PM Unik hyresgäströrelse har sprängt sitt mål

Utan några som helst ekonomiska medel har gräsrotsrörelsen Kampanjen Nej till marknadshyra redan sprängt sitt mål: att ha över 100 coronasäkra protester mot marknadshyra den 18 april. Redan finns 108 protester inplanerade i kalendariet för den 18 april och fler tillkommer nu varje dag, se listan här: https://raddahyresratterna.se/2021/03/29/18-april-over-hela-landet/ 


– Vi är 72 olika organisationer, nätverk och hyresgästföreningar, som har gått samman i den här kampanjen. Anledningen är att vi är oroade och upprörda över de delar i januariavtalet som innebära stora nya steg mot marknadshyra. (marknadshyra i nyproduktion och lägesfaktorns genomslag i hyressättningen i hela beståndet), säger Elin Gauffin från samordningen av kampanjen.


– Motståndet har växt fram under flera år och nu är det skarpt läge, nu får det vara nog. Vi har gått samman – hyresgäster som redan har drabbats av marknadshyra, vid renovräkningar. Hyresgäster som vet att hyresrätten är hotad som boendeform då den redan är kraftigt diskriminerad. Unga som inte kan flytta hemifrån, par som inte har råd att separera, pensionärer som är förtvivlade över sin situation. 


– Alla – oavsett boendeform – blir förlorare i ett samhälle med ökade klyftor och trångboddhet, vilket pandemin redan har visat. Vi har uppmanats att stanna hemma – men alla har inte ett hem att vara i. Då är det vansinnigt att politiker och fastighetsbolag försöker med ytterligare sk marknadslösningar.


– Vi vet att det krävs ett aktivt, massivt tryck underifrån för att stoppa detta. Eftersom vi inte kan ha stora demonstrationer så har vi istället väldigt små protester men väldigt många. Vårt mål var att ha 100 coronasäkra miniprotester den 18 april och redan idag vet vi att det blir fler än så. Kom med du också! Hittills har hyresgästernas röster inte hörts i debatten om marknadshyra. För att hjälpa till med en mer demokratisk rapportering har vi gått samman för att höras.


För kontakt: Elin Gauffin0735 090 684

https://raddahyresratterna.se/
http://nejtillmarknadshyror.se/
https://www.facebook.com/nejtillmarknadshyra/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s