PM 18 april blir bara början

Aldrig har det varit viktigare med ett hem för alla. Men regeringen och januaripartiernas utredare presenterar snart två utredningar som skulle innebära chockhöjda hyror. Hyresgästerna är redan en diskriminerad grupp på bostadsmarknaden och fick hyreshöjningar under pandemin när alla andra fick lättnader.


– Vi startade med noll kronor i kampanjkassan och har nu 74 organisationer som står bakom oss, säger Eva Fee – en av initiativtagarna till Kampanjen Nej till Marknadshyra. Det är en bred blandning av studentkårer, hyresgästföreningar, nätverk och partier. Se listan HÄR

– Vårt mål var att ordna 100 coronasäkra protester den 18 april över hela landet. Redan nu är det klart att det blir minst 150 protester, i 34 kommuner, säger Vilgot Karlsson som redan i onsdags tyvstartade med att dra igång en tältaktion med flera ungdomsorganisationer för att visa på ungas svåra bostadssituation. Se listan HÄR


– Frågan om marknadshyra – till att börja med i nyproduktion och att lägesfaktorn ska slå igenom i hela landet – är väldigt kontroversiell. Sedan tidigare är 7 av 10 svenskar emot marknadshyra och uppenbarligen sprider sig vår rörelse som en löpeld. Mer än 9000 har mailat vårt och Skiftets öppna brev till bostadsminister Märta Stenevi. Nu har vi förstått att 18 april bara blir början på kampanjen.

Kontakt: Elin Gauffin från samordningen av Nej till marknadshyra

0735 090 684

Fotograf: Natalia Medina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s