Ett lokalt möte!

Det allra bästa är att sätta upp nej till ombildningsnätverk så lokalt som det bara går. Och därifrån samverka med andra kvarter. Nu börjar brf och konsulter komma igång och de kommer använda lugnet som sommaren ger, informella samtal vid grillen och så vidare. Så kan vi bilda ett lokalt nätverk innan semestern, om än litet, så är det värt.

Några lärdomar från tidigare möten: 1. de som kommer till ett möte som är annonserat mot ombildning behöver tydliga (vilket inte är en motsättning till sakliga) argument för att tacka nej till bostadsrättsombildning och ja till att stanna i allmännyttan. Detta inte bara för sin egen skull utan för att de ska kunna föra budskapet vidare till sina grannar.

2. Mötet måste på plats påbörja den lokala organiseringen. Ta in kontaktuppgifter (mail och telefonnummer) från alla som är mot ombildning för att starta ett lokalt nätverk (facebook funkar inte för ganska många). Be alla som är där att själva skriva på nej-intresseanmälningar samt att ta med sig buntar med nej-intresseanmälningar för att samla in fler namn.

Allt det här kan verka självklart speciellt som att många av oss aktiva är vana organisatörer. Men det är i själva verket ganska svårt dels på grund av många andra hyresgästers ovana vid organisering nu för tiden och dels när det ”hettar till” (t ex att brf-are kommer till mötet och ställer till lite oordning). Så viktigt att ha gjort en tydlig arbetsfördelning bland de som håller i mötet i förväg. Bra om minst en person koncentrerar sig på att ta in kontaktuppgifter från besökare.

Det finns ytterligare en aspekt i den lokala organiseringen. De som verkligen inte vill ha ombildningen behöver dela insikten med oss att det kräver mer än bara det egna ställningstagandet. Det kräver lokal organisering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s