Breven från bolaget – vad gör vi?

Den här manualen kommer från Bagarmossen och går utmärkt att använda överallt.

Hej bagisbor! Nu har staden gått ut med sina erbjudanden om “möjlighet att ombilda”. För vissa av oss är det en lättnad att våra fastigheter inte omfattas, men för många är det ett tungt besked att deras hem nu återigen riskerar ombildning. Hur tungt det än känns – ge inte upp!
Vi vill påminna om att vi i förra omgången lyckades stoppa drygt hälften av ombildningsförsöken – och denna omgång är vi mycket mer förberedda och organiserade. Vi är många som vill ha en ett gott boende för alla – inte bostadskarriär för de resursstarka.
Här är några förslag på vad du kan göra nu:

  • Uppdatera i information om din fastighet här: // länk till google docs över Bagarmossen, status för olika fastigheter //
  • Gå med i någon av grupperna som finns för lokal kvarters-organisering, du hittar länkar till respektive grupp längre ned
  • Börja med att planera för dörrknackning där ni kan prata med era grannar om situationen och samla in namnunderskrifter mot ombildning (det finns en mall för namnunderskrifter här i gruppen). Det gäller att försöka förhindra bostadsrättsföreningen från att få 50 procent av hyresgästerna att skriva på sin intresseanmälan.
  • Försök få en överblick om det finns en aktiv bostadsrättsförening i er fastighet
  • Prata även med dina grannar i vardagen, fråga hur de tänker och sprid information om vad en ombildning innebär och kan få för konsekvenser (information och material finns i här gruppen)
  • Gå till Stadsdelsnämndens möte torsdagen den 23 maj i Skarpnäck och ställ frågor / berätta för politikerna vad deras beslut innebär för dig
  • Delta eller gå förbi Bagis mot ombildnings sektion på Bagis megaloppis nu på lördag (25/5) & hjälp till att dela ut flygblad
  • Bolla idéer & sök stöd på OmbildningsCafet som arrangeras av Hyresgästföreningen nu på söndag 26 maj mellan kl 15-17 på Svartågatan 19.
  • På OmbildningsCafet kan du även köpa en “Bagis för hyresrätt” banderoll som du kan hänga upp på din balkong eller fönster. Det finns även klistermärken”Nej till ombildning” för dörrarna.
  • Maila politikerna i stadshuset, framförallt MP men även andra, om vad deras beslut innebär för dig och hur det känns att ha ett hem som är till salu – uppmana dem att Rädda allmännyttan i Stockholm.

Även du som bor i en fastighet som inte kan ombildas är viktig – ju fler vi är som engagerar oss för allmännyttan – desto starkare blir vi!
Vi planerar för nästa gemensamma möte för nätverket, preliminära datum är kvällstid den 11 eller 12 juni, alternativt förmiddagen den 2 juni. Vi återkommer med mer information så fort vi kan.

Sådan här propaganda lägger Stockholm stad våra skattepengar på. Illa illa.


Kontaktuppgifter till politiker i Stockholm stadhttps://www.centerpartiet.se/lokal/stockholmsregionen/stockholms-stad/startsida/kontakt
https://www.fistockholm.se/vra-politiker/
https://stockholm.liberalerna.se/kontakt/
http://wp.kristdemokraterna.se/stockholm/stadshus/politiker-stadshuset/
https://www.mp.se/stockholm#contact
https://moderaterna.se/stockholm/stadshuskansliet
https://socialdemokraternaistockholm.se/kontakta-oss/stadshuset/
http://stockholmsstad.vansterpartiet.se/kontakt/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s