Demo 6 maj. Talet från Bagis

Jag kommer från gruppen Bagis mot ombildningar. Vi är massor av grannar i Bagarmossen som organiserar oss för att bevara allmännyttan och hyresrätterna. 
För dom blå-gröna politikerna som satt igång detta, och konsultföretagen, handlar det bara om pengar och vinstdriven egoistisk politik. För oss handlar det om våra hem. Och våra hem är INTE till salu. Vår allmännytta är INTE till salu.

Allmännyttan är våra gemensamma bostäder! De starta som ett politiskt projekt där hyresrätter byggdes för alla. För att bygga bort bostadsbrist. För att arbetarklassen skulle få större lägenheter och för att höja bostadsstandarden.Och allmännnyttan är fortfarande politiskt! För att vi vill att det ska finnas bostäder för alla. Oavsett inkomst och bakgrund. Allmännyttan finns för kommande generationer. För att våra barn och barnbarn ska ha nånstans att bo. 

Det är alltså jätteknäppt att sälja ut våra hem när vi behöver MER bostäder! Tex skulle det va klokare att ta tillbaka bostäder som sålts ut, eller att ombilda bostadsrätter till hyresrätter i de segregerade rika områdena i stan.
De grön-blåa politikerna snackar om trygghet och valfrihet med bostadsrätt. Men det är ljug. Det är deras politik som skapar otrygghet. Det är otryggt att tvingas hyra av sina grannar. Det är otryggt att slängas ut ur allmännyttan. Privatisering är otryggt! De upprepade hoten om ombildning eller utförsäljning till riskkapitalister är otryggt! Deras politik försöker ställa oss grannar mot varann. För det är bara vissa, rika personer, som kanske kan dra nytta av ombildning och det på andras, vår, bekostnad. På bekostnad av att vi förlorar vår allmännytta.

Många grannar i Bagis har varit med om ombildningshot flera gånger redan. Ni har säkert samma erfarenheter hos er. Så att de händer igen väcker både gammal och ny stress. Det är hemskt!

Men vi gör motstånd – vår kraft är att vi är så många som vill ha hyresrätterna, behöver dem för att ha nånstans att bo, och tror på att samarbeta och inte lämna nån i sticket. I Bagis har vi haft stormöten på Folkets hus, på det första kom över 100 pers, och sen fler mindre gatumöten. Affischer har sats upp och flyers delats ut. Vi har målat banderoll och ska screentrycka tyg med texten Bagis för hyresrätten att hänga från balkonger och fönster. Hyresgästföreningarna ordnar cafén mot ombildningar. Dörrknackningar planeras.  Att vi organiserar oss minskar stress och otrygghet, ger hopp och gör oss kraftfulla! Och de e nice att vi grannar lär känna varandra mer!

De ska inte få ta ett enda hem av oss! Kampen fortsätter och vi har varandra! Ropen skalla – bostad åt alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s